Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pac-Man (Használt termék)

Atari
3.490 Ft
Menny.:db
Elérhetőség: Elfogyott
Pac-Man (japánul: パックマン) a Namco játéka, amelyet 1980-ban adtak ki a játéktermekbe, és később különféle platformokra. Igazi klasszikussá vált, a világ egyik legismertebb játéka. A játék egy labirintusban játszódik, amelyben egy kis sárga fejet kell irányítani. A cél az, hogy a pontokat megegye, és elkerülje a négy szellem ellenséget, amelyek el akarják kapni Pac-Man-t. Már a bemutatásánál nagyon népszerű játék lett. A popkultúra része lett. A siker miatt később Pac-Man kapott még számtalan folytatást, majd később egy tévésorozatot (Pac-Man és a szellemkaland). A sorozatban a négy szellem már barátai a kis sárga fejnek. Magyarországon is ismert és népszerű játék, a fent említett sorozat ma is látható a Megamaxon. A Pac-Man az a játék, amelyet három évtizeden át folytattak, mert csomó folytatása lett és sok másolata is. Ezek közé tartozik: Ms.Pac-Man, Super Pac-Man, Pac-Man Plus, Baby Pac-Man, Professor Pac-Man, Pac and Pal, Jr. Pac-Man, Pac-Land, Pac-Mania, Pac-Man Arrangement, Pac-Man VR, Pac-Man Battle Royale, Pac-Man Chomp Mania Ezeket a játékokat a játéktermekbe adták ki elsősorban, bár az eredeti játék később átkerült PlayStation-re, Atarira, Commodore-ra, és később Androidra is. A Pac-Man népszerűsége miatt különféle utánzatokat is szült, ezek közé tartozik a Hangly Man vagy a Lock'n'Chase. Később még több másolat született.
3.490 Ft
Menny.:db

Leírás

A Pac-Man egy arcade játék, amelyet a Namco fejlesztett ki, és amelyet Japánban engedtek először 1980. május 22-én. A Midway engedélyezte az Egyesült Államokban történő terjesztést, és 1980 októberében jelentette meg. Rendkívül népszerű az eredeti kiadástól napjainkig, a Pac. - Az embert a médium egyik klasszikusának tekintik, gyakorlatilag a videojátékok szinonimájává és az 1980-as évek népkultúrájának ikonjává. Megjelenésekor a játék - és az azt követő Pac-Man származékok - társadalmi jelenséggé vált, amely nagy mennyiségű árut értékesített, és többek között animációs televíziós sorozatokat és egy tíz legjobban felsorolt ​​singlt is inspirált.
   Amikor a Pac-Man megjelent, a legnépszerűbb ügyességi videojátékok az űr lövöldözői voltak, különösen a Space Invaders és az Asteroids. A legszembetűnőbb kisebbség azok a sportjátékok voltak, amelyek többnyire Pong származékai. A Pac-Mannek sikerült új műfajt létrehozni, és vonzó volt mindkét nem számára. A Pac-Man-t gyakran azzal számolják, hogy mérföldkőnek számít a videojátékok történetében, és minden idők leghíresebb ügyességi játékai közé tartozik. Ez egyúttal a minden idők legnagyobb forgalmú videojátékai, az 1990-es évekre több mint 2,5 milliárd dollárt generált negyedévben.
   A karakter több mint 30 hivatalosan engedélyezett játék spin-off-ban, valamint számos jogosulatlan klónban és csomagtartóban jelent meg. [18] A Davie-Brown index szerint a Pac-Man a legjobban ismeri a videojáték-karaktereket az amerikai fogyasztók körében, ezt 94 százalékuk ismeri el. A Pac-Man az egyik leghosszabb futású videojáték-franchise a videojátékok aranykorától kezdve. Ez a washingtoni Smithsonian Intézet és a New York-i Modern Művészeti Múzeum gyűjteményének része.
   A játékos egy kék labirintuson keresztül vezérli a Pac-Man-t, és megeszi a pac-pontokat (más néven pellet) és a gyümölcsöt. Az összes pac-point elfogyasztása után a Pac-Man-t a következő szakaszba veszik. Egyes szakaszok között a három szakaszos animáció egyike játszik [22]. Négy ellenség (Blinky, Pinky, Inky és Clyde) járkál a labirintusban, megpróbálva elkapni a Pac-Man-t. Ha az ellenség megérinti a Pac-Man-t, akkor élet veszik, és maga a Pac-Man elhervad és meghal. Ha minden élet elveszett, a játék véget ér. A Pac-Man alapértelmezés szerint egyetlen bónusz élettartamot kap 10 000 ponton - a gépen belüli DIP kapcsolók megváltoztathatják a szükséges pontokat, vagy teljesen letilthatják a bónusz élettartamát.
   A labirintus sarkai közelében négy nagyobb, villogó pont található, mint hatalompellet, amely a Pac-Man számára ideiglenes képességet biztosít az ellenség etetésére. Az ellenségek mélykékké válnak, fordított irányba fordulnak, és általában lassabban mozognak. Amikor az ellenséget megeszik, a szeme megmarad és visszatér a középső dobozba, ahol a normál színű regenerálódik. A kék ellenségek fehéren villognak, jelezve, hogy újra veszélyessé válnak, és az ellenségek sebezhetőségének időtartama szakaszonként változik, általában rövidebbé válik a játék előrehaladtával. A későbbi szakaszokban az ellenség egyenesen villogni kezd, megkerülve a kék színét, ami azt jelenti, hogy csak rövid ideig enni lehetnek, bár az irányadó pellet fogyasztásakor még mindig fordított irányba fordulnak; még a későbbi szakaszokban a szellemek nem válnak ehetővé

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!